dimarts, 3 de desembre del 2019

Itinerari per Cerdanyola

ACTIVITAT 2ª: ITINERARI  


NOM DE LA RUTA
 Itinerari per Cerdanyola

POBLACIÓ
Cerdanyola del Vallès

COMARCA
Vallès occidental

MITJÀ DE TRANSPORT
A peu

DURADA
2h30' aproximadament

ITINERARI

Està penjat a continuació, als enllaços (en lila) hi ha les fotos i les ampliacions.


LLOCS D’INTERÈS

Plaça de l'Ajuntament/església.
Carrer i plaça Sant Ramon.
Can Domènech- Museu d'art de Cerdanyola
Ca n'Ortadó.
Can'Oliver- Poblat Íber
Parc Tecnològic

RELLEU, CULTIUS, VEGETACIÓ, FAUNA

Serra de Collserola. Alzina, pi, senglars.



QUÈ CAL EMPORTAR-SE

Esmorzar


DIFICULTATS

Per arribar a Can l'Oliver s'ha de caminar de pujada.


ALTRES SUGGERIMENTS


 itinerari  


La ruta comença a l'escola fedac cerdanyola. El primer serà anar a l’Església de Sant Martí. A la Plaça abat Oliva. L’església parroquial de Sant Martí és un temple d’estil historicista projectat per l’arquitecte Claudi Duran Ventosa i construït entre 1902 i 1909, com lAjuntament, entre els dos barris que durant el segle XIX s’havien anat formant al llarg de les dues principals vies de comunicació del terme. 
Anem cap el sud pel carrer Sant Ramon (el principal i més antic a partir d’on s’originà Cerdanyola) allà trobarem el Museu d’Art de Cerdanyola. Es tracta d’un edifici modernista original de l’arquitecte Gaietà Buïgas per ubicar el primer Teatre-Casino per als estiuejants de Cerdanyola, i
posteriorment reformat pel seu nebot i també arquitecte amb l’objectiu de convertir-lo en casa d’estiueig (1905-1912). Abans de convertir-se en museu va ser un laboratori farmacèutic.
Seguim el passatge i girem al Carrer de Santiago fins que arribem al Carrer Mare de Déu del Pilar, avancem al llarg del carrer, passem la Plaça Sant Ramon (una de les més importants i on s’hi fa l’envelatr de la Festa Major de Sant Martí, 11 de novembre) i enfront trobarem el Museu i jardins de ca N'Ortadó. Ca n’Ortadó és una antiga torre d'estiueig d'estil noucentista construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. La casa s’inspira en la masia catalana i està envoltat per un magnífic jardí de gust romàntic.
Seguim pel Carrer Mare de déu del Pilar fins arribar a la corba del Carrer Independència, allà agafarem un caminet que creua una zona verda fins que arribem a l’Avinguda de la Flor de Maig, girem a l’esquerra i seguim endavant al llarg de l’avinguda, passem una rotonda i seguim recte fins arribar a un petit passatge que ens connecta amb el Carrer de Montflorit. 
Pugem i girem pel carrer Sant Gregori, on trobarem el Museu i Poblat ibèric de Ca N'Oliver. Es tracta d'un jaciment arqueològic d’època ibèrica situat en un turó de la serra de Collserola, al barri de Montflorit. Després de 20 anys de recerca arqueològica, ha es museïtzat i adequat per a la visita, la qual permet conèixer la història i l’evolució d’aquest assentament, que va estar habitat entre els segles VI i I aC.
Desfem el recorregut fet i en arribar a l’Avinguda de la Flor de Maig agafem un petit tram del Passeig de Donya Amèlia fins arribar al Carrer Sant Oleguer, tirem fins arribar al carrer Mare de Déu dels Dolors, al final del carrer creuem la Riera de Sant Cugat i seguim un caminet fins l’Avinguda Universitat Autònoma.
Seguim i passem per davant del Parc Tecnològic del Vallès,zona creada per a instauració d’indústries modernes. 
I encara queda molt més per veure i viure a Cerdanyola, potser amb un dia no en teniu prou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada